Lainaa 5000 €

Vertailussa parhaat 5000 € lainat

Jos haluat kokeilla hieman erilaista tapaa saada kulutusluottoa, harkitse Fixuraa. Fixura on vertaislainapalvelu, joka ei itse myönnä lainaa, vaan pelkästään saattaa yhteen lainanmyöntäjät ja –tarvitsijat. Rahaa lainaavat tavalliset yksityishenkilöt toisille yksityishenkilöille.

Fixuralle lähetetään lainahakemus hieman samaan tapaan kuin kulutusluottoyrityksiin. Erona on kuitenkin se, että lainahakemukset tulevat kaikkien näkyville, ja sijoittajat voivat antaa rahaa luotettaviksi katsomilleen lainanhakijoille. Yksittäinen sijoittaja voi lainata 100 – 1400 euroa, ja yleensä lainasumma koostuu useista sijoituksista. Ennen kuin hakemus laitetaan esille, Fixura tarkastaa hakijoiden luotto- ja henkilötiedot, ja arvioi kuluttajan luottokelpoisuuden 1 – 5 tähdellä.

Fixura säilyttää lainahakemuksen sivustollaan kahden kuukauden ajan tai siihen asti, että lainasumma on nostettu. Jos hakemus umpeutuu ennen kuin lainasumma on tullut täyteen, voit itse päättää, haluatko nostaa pienemmän lainasumman. Kun olet nostanut lainan, sitä lyhennetään kuukausittain aivan kuten tavallista kulutusluottoa.

Voit hakea Fixuran avulla 2000 – 10 000 euron luottoja, ja maksuajaksi voit valita 1 – 5 vuotta. Erityistä Fixurassa on se, että voit valita lainaehdot itse. Lainan koroksi voit itse asettaa 6 – 32 prosenttia. Pienempi korko tulee sinulle halvemmaksi, mutta suurempi korko houkuttelee enemmän sijoittajia. Hakemuksesi vakuuttavuutta voit lisäksi vahvistaa esimerkiksi tulotodistuksella.

Fixura hoitaa kaikki rahan lainaamiseen ja rahaliikenteeseen liittyvät järjestelyt, eivätkä sijoittajat ja lainaajat ole missään vaiheessa yhteydessä toisiinsa. He eivät myöskään saa tietää toistensa henkilöllisyyttä. Välityspalkkiona Fixura perii vuodessa 2 % lainasummasta. Kulut jaetaan tasan kuukausittaisten maksuerien kesken. Lisäksi Fixura perii jokaisesta tilitapahtumasta 4 euron toimitusmaksun. Lainan avausmaksu on 5 %, ja se vähennetään lainasummasta heti.

Kaikilta Fixuran asiakkailta edellytetään vähintään 21 vuoden ikää ja Suomen kansalaisuutta tai vakituista asumista Suomessa. Asiakkailla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Jotta asiakas voi maksaa luottonsa takaisin, hänellä on oltava säännöllisiä palkka- tai eläketuloja, joiden suuruus riittää lainan lyhentämiseen.

Fixuran käyttöön tarvitaan Danske Bankin, Nordean, Osuuspankin, Säästöpankin, Aktian tai Handelsbankenin verkkopankkitunnukset. Lisäksi tarvitaan matkapuhelinliittymä, joka ei ole prepaid-liittymä ja eikä salainen numero. Liittymästä tulee voida ottaa yhteys palvelunumeroihin.

Fixura-luottoa haetaan tyypillisesti esimerkiksi autolainaa, remontointia tai pienempien lainojen yhdistelyä varten.